petek, 13. julij 2007

Apollo 20 in vesoljsko plovilo na Luni

Na YouTube se zadnje čase nalaga veliko video materiala s posnetki NLP. Ena od zadnjih senzacij so posnetki uporabnika retiredafb, po imenu William Rutledge, ki zase pravi, da je bil v letu 197 6 član lunarne odprave, imenovane Apollo 20, ki naj bi bila skupen projekt s Sovjetsko zvezo. William, star 76 let, pravi, da je še vedno ameriški državljan, čeprav sedaj že nekaj časa živi v Rwandi. Pri pretvorbi posnetkov v digitalno obliko mu pomagajo lokalni prijatelji.
Uradno je bila zadnja odprava na Luno Apollo 17, vendar mislim, da možnost nadaljnjih misij niti ni tako neverjetna, zato sem prebral intervju, ki ga je italijanski novinar opravil kar prek osebnih sporočil na YouTube. Kasneje, ko je William objavil še druge posnetke, je Italijan ponovno zapisal svoje ugotovitve, katerih branje prav tako priporočam.

Prvi in najpomembnejši posnetek bi bil ALIEN SPACESHIP ON THE MOON flyover bef. landing APOLLO 20, ki naj bi prikazoval prelet lunarnega modula, pred pristankom na površju. Posneto s TV kamero.

Drugi, ki razkriva dokaj detajlen posnetek domnevnega vesoljskega plovila, je APOLLO 20 ALIEN SPACESHIP ON THE MOON CSM FLYOVER, posneto s 16mm kamero s teleskopom, iz Apolla.


Kot tretji posnetek bi izpostavil APOLLO 20 legacy part 1 The City, kjer naj bi videli ostanke zelo starega mesta na "temni strani Lune". V intervjuju je William povedal, da se je kasneje mesto izkazalo bolj kot smetišče, saj naj bi, z izjemo visoke katedrale, na posnetku bil večinoma "spacejunk".

Četrtič in zadnjič, pa si oglejmo najslabši posnetek od vseh, domnevni "liftoff" (prevod?) Apolla 20. Ugotovljeno je bilo, da so radijski pogovori dejansko tisti od Apolla 11, amaterski video posnetek pa je bil verjetno fabriciran v katerem od računalniških programov, saj deluje zelo umetno in neprepričljivo.

Diagnoza? William, ki verjetno niti ni William, je videl med posnetki Apolla 15 in 17 igro svetlobe pri znanem Izsak kraterju na temni strani Lune. Nato je sam ali s pomočjo drugih delikventov najprej načrtoval ter izvedel ponaredbo posnetkov z dokaj dosledno maketo ali celo računalniškim modelom, čeprav se zadnje sliši malo preveč zahtevno.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

"liftoff" (prevod?)

če kaj pomaga; vzlet

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.