nedelja, 8. julij 2007

Nenavadno plovilo, četrti del

Prejšnje objave: Prvi, drugi in tretji del.

Eurofest je mimo in spet se lahko posvetim blogu.

Pojavila se je četrta slika, vendar je za moje pojme nerelevantna, ker sliko take kakovosti lahko skoraj vsak naredi v naprednem slikovnem programu z nekaj miškini kliki.

anonimno poslano na e-poštni naslov ufo-casebooka
Če je kdo komaj sedaj začel slediti toku dogajanj, mu priporočam ta pdf dokument, z vsemi slikovnimi in besedilnimi informacijami, ki so na voljo. Pripravili so na pisci bloga ufo-blog.com.

Pred nekaj dnevi smo lahko tudi prebrali domnevno profesionalno analizo prvih fotografij (glej Album, slike avtorja Chad). Raziskovalec organizacije MUFON, ki jo podpira med drugimi tudi igralec Dan Aykroyd (1), je poiskal profesionalce računalniške grafične industrije, ki so prvi sklop slik brez dvoma označili za ponaredke - in to zelo slabe. CGI eksperta naj bi bila Steve Neil, zaposlen na TV postaji History Channel, kjer proizvaja grafični material za serijo "UFO Files". Drugi pa je Marc D'Antonio, nekdanji učitelj astronomije in MUFONov raziskovalec, sedaj lastnik in direktor podjetja FX Models. Celotno poročilo si lahko preberete tukaj, tu pa je nekaj izročkov:
Marc writes "Those of us in that community can look at and
immediately spot, fakery. I have to say that this one is not
actually even a GOOD fake."

In one of the images, you can see that the faker used, something
called "radiosity" to render the images. In ONE of the radiosity
images supposedly looking up at the 'fake ship' from directly
below it is clear that the faker didn't take care in setting his
settings for the renderer and you can see classic "radiosity
render artifacts" in the dark shadow areas of the CG craft.
In another shot where the craft ought to have been some distance
away, it is sharp and clear as if there is suddenly no atmospheric haze.

Finally, in one image the faker composited the craft to appear
behind tree branches. This is easy to perform. The faker used
something called an Alpha map which affords you JUST this
capability.

Kot sem tudi sam pred nekaj dnevi napisal na ufo-casebook forumu, se mi Chadove slike res zdijo najslabše. Če so, oz. ker so, ponaredki, to pomeni, da je tudi ostali material vključno s CARET raziskovalnim poročilom ponarejen, saj se "fonti", ki so vidni na Chadovem in Rajmanovem plovilu pojavijo v Isaacovem poročilu oz. so kar skoraj bistvo celotnega poročila. Pravzaprav se je Isaac sploh oglasil, ker naj bi videl te inskripcije na prej omenjenih plovilih.

Preden sem prebral zgornje poročilo, sem videl še nekaj, kar je zelo pritegnilo mojo pozornost. Neka uporabnica ufo-casebook foruma, je sredi noči občutila nenavadno nujo, da mora nekaj zapisati na papir. Nato so se ji v glavi vrstile besede, mnoge izmed katerih je prvič slišala, nakar jih je zapisala. Prvotna objava se nahaja tukaj, besede, ki jih je zapisala, pa so bile:
Co-angular theorem
Coaxial Integers
Pythagorean Theorem
Isosceles Inversion
Interplanetary Alignment
General ASCII
Disembodied Protegenes
Binary Interdisciplinary Protocal
Computational Matrixes
Norwegian Infrared Technologies
Čeprav se mi zdi zelo zanimivo, si ta "nenavadni vpogled" razlagam kot rezultat podzavestenga dojemanja sveta (od tod ti nekateri obskurni matematični pojmi), domišljije in nekajdnevnega skoraj obsesivnega raziskovanja po spletu o nenavadnem plovilu.

In kaj sedaj? To je vse, kar sem sedaj hotel povedati. Ponovno nasvidenje do naslednjega vhodnega podatka. :)

Opombe:
(1) - na to temo je na voljo tudi oddaja Dan Aykroyd - Unplugged on UFOs

Ni komentarjev:

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.