torek, 2. januar 2007

NLPja ujeta v objektiv na Poljskem, 8. Jan 2006

Po enem letu odkar se je zgodilo omenjeno bližnje srečanje druge vrste (po Hynekovi klasifikaciji) , nisem še videl boljših slik neznanih letečih predmetov, zato bi rad ta primer posebej izpostavil.

8. januarja 2006 sta se v Zdany-u na Poljskem starejša prijatelja vračala s poroke. Maciej (65) je vozil, njegov sopotnik s fotoaparatom pa je bil Zbyszek (60). Slednji je slikal tudi na poroki, vendar ni slutil, da bo isti dan posnel nekaj najboljših fotografij NLP vseh časov. Vozila sta se od mesta Siedlce proti Terespolu, ko sta se približno ob 12:30 približevala t.i. "črni točki", kjer je v preteklosti že večkrat prišlo do tragičnih prometnih nesreč.
Upočasnila sta avtomobil, ko je nenadoma metalen, blesteč predmet okrogle oblike preletel cestišče. Maciej je bil sprva mislil, da se nekdo šali na račun voznikov z metanjem "velike sklede", čez nekaj trenutkov pa se je popolnoma ustavil motor avtomobila. Prav tako se je istočasno motor ustavil ruskemu minibusu, ki je vozil za njima. Oba voznika stopita ven, odpreta motorni pokrov ter ga poizkušata ponovno zagnati. Zbyszek, sopotnik, s fotoaparatom stopi ven iz avtomobila, da bi slikal kondenzacijsko sled reaktivnega letala na praktično brez oblaka modrem nebu. Med početjem slednjega opazi nekaj čudnega, ki se počasi pomika čez obcestna polja. Drugi predmet prav tako zgleda kot dve skledi, ki bi ju zavaril skupaj na robovih, metalen, s premerom prib. 2 metrov, z njega pa se, kot je vidno na slikah, odbija svetloba, temu posledično vidimo tudi pokrajino v odsevu, kar je zelo prepričljiv detajl.

shrani.si

Zbyszek posname natanko 4 slike, dokler je predmet popolnoma neslišno in brez očitnih izpuhov letel naokoli. Nenadoma se NLP začne naglo dvigovati in v trenutku odleti, nakar možje ponovno poženejo motorje svojih vozil. Skupno so očividci predmete opazovali 8 minut.

Opomniti gre, da priči hočeta ostati anonimni ter da v tistem trenutku nista bila posebno navdušena nad NLPjem, prav tako avtor fotografij ne želi govoriti z nobenim o tem dogodku in ga zadeva sploh ne zanima.

shrani.si shrani.si shrani.si

Kot dodatek moram poudariti, da je "črna točka" ravna cesta, pa se kljub temu dogajajo prometne nesreče. Leto poprej je tam v trčenju umrl par iz Varšave in nek belorus. Istega leta se je neki ženski ko je prihajala s stranske na glavno cesto ravno tam nenadoma zelo poslabšal vid, nakar se je znašla na glavni cesti ter izgubila nekaj minut, poroča poljski tv in radio novinar Robert Bernatowicz, ustanovitelj društva Nautilus Foundation. Slednji je tudi mnenja, da sta zgoraj opisana predmeta le sondi nekega večjega plovila, kar je zame dokaj sprejemljiva razlaga.

Vir: ufoevidence.org

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

hm..sličise se mi osebno zdijo dokaj neprepričljive...ne najdem razlage, da bi plovilo "viselo" = rob plovila ni vodoraven, temveč povsod nagnjen.

Anonimni pravi ...

Sej ne "visi" na vseh. Na zgornji desni sliki je dokaj vodoravno.
Škoda, ker slike niso bolj kvalitetne oz. večje.

Cavalorn pravi ...

ravno zaradi različnih naklonskih kotov je zadeva veliko bolj resnična. fizike teh plovil ne razumemo do te mere (oz. je sploh ne), da bi lahko predvidevali, kako se zadeva obnaša v naši atmosferi in našem magnetnem polju in ali potrebuje naklone v svojem letu.

obratno pa, če bi bilo plovilo povsod vodoravno, bi obstajala verjetnost (majhna ali večja, odvisno od primera) da visi na nečem, kar bi zmanjšalo možnost da so na posnetkih avtentični NLPji.

Anonimni pravi ...

Hja reku bom samo tole. Ne razumemo fizike teh plovil. Super. Ampak ni mi jasno... Meni zgledajo te zadeve kovinske in povsem običajne. Glede na to kak high-tech bi naj ti vesoljci bli... Mi zgleda tole bl kot kak cedilnik za čaj brez vrečke.

Cavalorn pravi ...

mitja: tudi sami priči sta imela podobno pripombo, da zgledata kot dve zvarjeni skledi. ampak če je neka stvar podobna nečemu zemeljskemu to še ne pomeni da ni resnična, pa naj je še tako bizarna.

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.