sobota, 20. januar 2007

Prerok Yahweh: človek, ki lahko prikliče NLP?

V javnosti se vedno bolj uveljavlja "Prophet Yahweh", čigar pravo ime je Ramon Watkins. Ta nenavadni človek lahko dejansko z molitvijo prikliče NLP različnih oblik in velikosti, večinoma pa so to "naše stare dobre" bele sfere. Ogledal sem si vseh dvajset njegovih posnetih seans, ki so na vpogled javnosti na njegovi spletni strani, čeprav naj bi jih velikokrat več uspešno priklical, le redkokdaj mu pa naj ne bi sploh uspelo.

Posnetki so zaenkrat nerazložljivi in zanimivi, niso pa ravno najboljši. Pričakovali bi, da bi Božji Prerok, že če ima kamero, imel tudi tripod (trinožno stojalo) s katerim bi bili posnetki mirnejši in posledično boljši. Vseeno so, če ne drugo, nerazložljivi. Spodaj prilagam prispevek novinarske hiše ABC News, v katerem samooklicani prerok poizkuša priklicati NLP. Mu bo uspelo ali se bo osmešil?



Ostali posnetki so na voljo na njegovi propagandno obarvani domači strani.

Kdo pa je ta oseba? Ramon Watkins, potomec hebrejskih črncev, naj bi postal Prerok Yahweh, ko naj bi se mu v glavi pojavila vizija, v kateri je dobil razodetje in navodila. Pravi, da mu je sam Yahweh naročil, naj se preimenuje v Prophet Yahweh, kar naj bi pomenilo prerok Yahweh-ja, kar je po njegovih besedah edino pravo ime Boga. Tako je nastala njegova lastna mini religija, ki med drugim uči tudi, da je za vsemi ostalimi uveljavljenimi religijami dejansko Satan, njih verniki pa bodo v onostranstvu večno goreli v jezerih ognja. Prerok Yahweh pravi, da je vodilo njegove religije Stari testament, Novi testament pa naj bi bil proizvod fikcije določene skupine ljudi. Tu se zadeva zaplete, saj ni potrebno veliko znanja o Bibliji in Starem testamentu, da bi uvideli zmoto in nesmisle, ki jih uči samooklicani prerok, ki ga sedaj že označujejo za mesijo teme in antikrista:

Rev 13:13 And he (2nd beast) doeth great wonders, so that he maketh fire come down from heaven on the earth in the sight of men,
Rev 13:14 And deceiveth them that dwell on the earth by [the means of] those miracles which he had power to do in the sight of the beast; saying to them that dwell on the earth, that they should make an image to the beast, which had the wound by a sword, and did live.


Kmalu lahko pričakujemo o tem tudi dokumentarno oddajo, ki nam bo dala (upajmo) malo več vpogleda v to temo, posebej pa njegovo nadnaravno zmožnost klicanja NLP. Kakorkoli, o tem preroku nismo še slišali zadnje besede...

Ni komentarjev:

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.