nedelja, 28. januar 2007

Pet Nezemljanov, prašič in raztrgana majica

Čeprav imam dosti dela z učenjem (izpitno obdobje) še vedno najdem čas za prebiranje novosti na mojem interesnem področju, le za pisanje prispevkov za blog nekako zmanjka časa, saj nočem kar napisati nekaj besed in priložiti en link.

Iz novosti zadnjih dni bi nekako rad izpostavil zgodbo Evana Brieseja iz poljedelske vasice Tappen, Dakota (ZDA). Slednji je doživel in preživel bližje srečanje z nezemeljskimi biološkimi entitetami na svoji farmi, kjer ima med drugim tudi prašiče. V noči 26. januarja 2006 se je zbudil približno ob 1:20, da bi šel na potrebo in spil nekaj vode. Skozi kuhinjsko okno je opazil, da se znotraj ograde, kjer ima prašiče, nekaj dogaja. Misleč, da prašiče spet nadlegujejo kojoti ali srnjad, kar ne bi bilo nenavadno, se je oblekel in se s svojo .22 kalibersko puško odpravil proti svinjaku. Zamislite si, kako je bil presenečen, ko je videl Nezemljana, ki kotali mrtvega prašiča, pri čemer mu še eden kamerad pomaga, še dva pa gledata s strani. V tistem trenutku se ni prestrašil, kot bi bilo pričakovati, ampak postal zelo jezen, tako da je ustrelil sebi najbližjo entiteto, ostale pa so se vidno ustrašile. Ranjenec je spuščajoč dobesedno nezemeljske vriske visokih tonov šepal naokoli, ostali trije pa so se nekako sklanjali šestnajstletniku s puško, pri čemer so mu telepatsko sporočali, da mu ne želijo nič hudega.



Skica Nezemljana, kot ga je narisal Evan po hipnozi, v kateri je podal še dosti detajlov.

V tem hitrem odvijanju je sledilo še zadnje dejanje, kjer je Evana s hrbta zgrabil peti Nezemljan ter ga zrušil na tla. Naslednji trenutek, ki se ga napadeni spominja, je, ko se je vstajal in iskal svojo puško, ki jo je nato tudi napolnil z novim nabojem ter se, sedaj že v strahu, odpravil k sosednji hiši, ker naj bi bila bližja.

Kot ponavadi, imamo nekaj šibkih točk. Kako je možno, da je Evanova črna Adidas majica tako zelo raztrgana, kot da bi ga šavsnila res neka enormna pošast, kljub temu pa je, če ne upoštevamo nekaj miniaturnih prask, ostal praktično nepoškodovan? Dodati pa moram, da je dogajanju sledil težak glavobol, ki ga je Evan opisal "kot da bi bili njegovi možgani preveliki za lobanjo", kar je lahko pravzaprav čisto normalna posledica zgoraj omenjenega padca in udarca z glavo, kar ga je posledično pahnilo v nekajminutno nezavest.


Raztrgana majica.

Druga šibka točka je, da je Evan ustrelil, pri tem pa se okolica ni zganila. Namreč, ugotovljeno je bilo, da je Evan klical očeta z mobitela ob 2:00, kar pomeni da je pripetljaj trajal približno pol ure. Če je Evan ustrelil ob recimo 1:30, je bilo še dvajset minut ostalega dogajanja, med katerim ni noben od spečih slišal ničesar.
Tretja šibka točka je, ni trdnega dokaza. Hipnoza, pod katero je Evan razkril večino detajlov, ne more šteti kot dokaz, saj je znano, da so hipnotizirani ranljivi na sugestije, poleg tega, je osebka možno predhodno "programirati". Poleg razbite ograde ni vidnih dokazov, da se je tam sploh kaj dogajalo, vsaj tisto noč ne.

Družina Briese pa je bila priča še dvema nenavadnima dogodkoma na njihovi kmetiji. Pred časom so našli mutilirano kravo z nenavadnimi znaki nasilne smrti, poleg tega je Evan imel še bližje srečanje druge vrste s črnim plovilom, ki je oddajalo modre snope svetlobe.



Mutilirana krava.

Skica plovila, ki naj bi obiskalo Briesove.


Pravzaprav je sama vasica Tappen ena od centrov aktivnosti paranormalnega, o čemer si lahko preberete več v izvornem članku Linde Moulton Howe, znane avtorice in preiskovalke paranormalnega. Na povezavi si lahko tudi preberete prepis seje pod hipnozo ter si ogledate več slik.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

16-letnik pa mora ob 1:30 na potrebo... Ponavadi so starejši ljudje tisti, ki morajo na potrebo ob nenavadnih urah, ne pa mlad fant, ki poleg vsega "dela" na kmetiji.

Sicer pa je kar zanimivo.

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.