nedelja, 10. junij 2007

Žitni krog pri Ptuju, zadnji del?

V dialogu z Lindo M. Howe sem zvedel nekaj zanimivega. Namreč, v njeni karieri še ni videla take slike ptičjega gnezda s celimi jajci znotraj formacije. Kmalu zatem, ko je naš primer objavila na svoji spletni strani, se ji je oglasil nek gospod iz Ohia, z dve leti staro sliko, ki kaže prav tako gnezdo z jajci znotraj kroga. Rekel je tudi, da so se kasneje ptički znotraj kroga, kjer so jih tudi pustili, normalno zvalili in preživeli, kar bi ovrglo teorije o visoko koncentriranih za biološke entitete škodljivih mikrovalovnih sevanjih, ki naj bi bila v določeni meri potrebna za izdelavo avtentičnega kroga.

Kaj pa je avtentičen krog? Malo sem raziskoval in ugotovil, da imajo avtentični krogi poleg splošnih še dodatne nenaravne karakteristike, zaradi katerih nekateri izmed cca. 200 krogov na leto ne bi mogli biti kreacija človeške roke:
- počeni sklepi (v čudnem prevodu, ang. expulsion cavities). Ti nastanejo zaradi segretja rastline do te mere, da v sklepih, kjer je največ vode, pride do poka. Domneva se, da se rastlina segreje kot posledica mikrovalovnih sevanj.

- vsebnost magnetiziranih mikronskih delcev železa v prsti. Ti lahko nastanejo v magnetnem polju, kjer bi morali biti še izpostavljeni določeni temperaturi. Veliki so od 10-50 mikronov (1 mikron = 0,001 milimetra) in se kakšen krat zaradi magnetnega naboja vežejo.

- povečane celične stene membrane, ki obdaja plod v razvojni fazi, skozi njo do semena pridejo hranljive snovi,

- podaljšani sklepi rastline,
rastlina znotraj formacije
kontrolna rastlina zunaj iste formacije
- itd., glej to povezavo.

Naš ptujski krog morda ima, morda nima oz. ni imel katero od teh lastnosti. Tudi če se mi sedaj oglasijo ljudje v smislu "ja, točno to sem videl", bom vesel, vendar ne morem vedeti, koliko je ta oseba resnično objektivna v svojem mnenju. Brez dokazov lahko samo domnevamo. Naslednjič bi rad tudi sam obiskal katero od formacij čez mejo (v Italiji, Friuli-Venezia-Giulia) ali kjerkoli v Sloveniji. Bomo videli, odvisno od množice pogojev :)

Viri:
Crop Circles and their Message, David Pratt
BLT Research, Nancy Talbott

Ni komentarjev:

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.