nedelja, 3. junij 2007

Žitni krog pri Ptuju

24ur.com poroča:
Na polju ob glavni cesti Ptuj – Gruškovje pri naselju Pobrežje v okolici Ptuja so neznanci naredili krog, podoben žitnim krogom, o katerih v povezavi z govorom o neznanih letečih predmetih in nezemljanih večkrat poslušamo iz različnih koncev sveta.

V Sloveniji se je prvi žitni krog pojavil junija 2000 v Pečarovcih pri Murski Soboti, lansko leto so ga odkrili v vasi Krapje pri Ljutomeru, pri Pobrežju, od koder je tudi letošnji primer, pa se je žitni krog pojavil že leta 2005.

Zunanji primer največjega obroča letošnjega kroga pri Pobrežju znaša kar 100 metrov, kar je največ doslej. Črta, ki prečka krog, je postavljena v smeri vzhod-zahod.

Kdo je poskrbel za kreacijo, za zdaj ni znano.
Konec citata.
Po kompleksnosti bi lahko rekli, da je krog zelo preprost. To, da je bil narejen v neposredni bližini ceste lahko pomeni dvoje; da je krog res avtentičen (če ga je naredila nam neznana sila, ki prostora in časa ne izbira), ker bi se ponarejevalce videlo s ceste kako teptajo stometrsko umetnino, ali pa, da ponarejevalci o tem niso razmišljali, cesta pa ni prometna, oni so pa "parkirali poleg".
Ker nimamo osnovih podatkov s terena, o tem krogu nimamo kaj naprej govoriti. Namreč, kot prvo bi potrebovali časovni okvir, kdaj bi lahko krog nastal. Kot drugo, če je bil teren okoli kroga uhojen pred prvimi obiskovalci. Kot tretje, kako so rastline poležane, ali so zvite na "sklepih" ali pri tleh, itd.

Rad bi samo še dodal, da sem 98% prepričan, da na žitnih krogih ni nič nezemeljskega. K večjemu verjamem, da gre za neke vrste manifestacijo zemeljske zavesti ali igro energijskih tokov... Ne smemo pa pozabiti, da je precejšen odstotek žitnih krogov preprosto kreacija človeških rok.
Naprošam katerega od bralcev, če ima kakšne dobre slike kroga, naj mi jih pošlje na naslov: reptile256@gmail.com

Ni komentarjev:

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.