četrtek, 31. maj 2007

Spet NLP flota nad Južno Ameriko

Še en posnetek za v zbirko NLP flot. Tokrat nad nebom mesta Lima v Peruju. Transkript (v angleščini) prispevka (v španščini) najdete tukaj.



Če se ne spomnete prvega dela, si ga lahko ogledate tukaj.

Drugi del je bil objavljen tukaj, vendar video posnetki niso več na voljo :(

četrtek, 24. maj 2007

Nenavadno plovilo, drugi del

Prvi del
Po prvi skupini slik datiranih na april 2007, sta se pojavila še dva primera videnja, ne identičnih ampak na las podobnih plovil.
Torej, druga reportaža po vrsti je prišla s strani neke ženske, ki je posnela dve sliki z mobilnim aparatom pri jezeru Tahoe, Kalifornija, ZDA, na katerih prepoznamo tisto nenavadno plovilo . Vendar, bodite pozorni na obliko plovila - ta se malenkostno razlikuje od prvega.




Tretje videnje je bilo nad Capitolo (Santa Cruz), spet v Kaliforniji. Uporabnik rajman1977 je na spletnem slikovnem servisu Flickr.com naložil album s šestimi slikami spet tretje variacije plovila (album ni več na voljo, vendar sem slike naložil v moj album).

Ponovna interpretacija, tokrat na podlagi vseh podatkov na voljo:
Še vedno verjamem, da so slike dobri ponaredki, vendar spreminjam mnenje glede tehnike ponarejevanja; plovilo ni maketa, ampak računalniški CGI model.
Še malo bolj detajlna primerjava med prvim in tretjim plovilom.
Moj glavni argument je to, da plovila niso identična. Lahko, da gre za več plovil iste klase. Še bolj verjetno pa se mi zdi, da je prvi set slik sprožil val entuziazma, kjer so se vmešale še neke druge osebe s svojimi rekreacijami CGI modelov.
Eden takih strokovnjakov na spletnem forumu openmindforums je za moje pojme zelo uspešno rekreiral podoben model.

Do novega vhodnega podatka, nasvidenje.

Policijski posnetek iz Brightona

Nad obalo mesta Brighton v Angliji je policijski helikopter kar 15 kilometrov sledil cilindričnemu neznanemu letečemu predmetu. Čeprav zgleda kot večji "bojler", je verjetnost, da gre za nekaj zemeljskega izvora, po mojem mnenju zelo majhna.

sobota, 19. maj 2007

NLP pri Milanu?

Prilagam posnetek, ki naj bi nastal pri Milanu v Italiji.
Najbolj pomemben del posnetka je seveda na začetku, ker imamo še okoliš za referenco. Nadalje snemalec približa domnevno plovilo; čeprav dobimo zelo kvalitetno sliko plovila, zgubimo vso referenco in o zadevi je zelo težko presojati. Predvsem pa lahko rečem, da bi lahko pikselacija in senčenje pričala v prid avtentičnosti posnetka.

Ali imamo morda nov najboljši posnetek NLP?

nedelja, 13. maj 2007

Nenavadno plovilo

Po NLP debatnih forumih na spletu krožijo nenavadne slike domnevno nezemeljskega plovila. Čeprav ima tisti, ki je te slike ustvaril, zelo dobro domišljijo in znanje photoshopanja, večina (vključno z mano) slike ne jemlje resno.

Že dejstvo, da naj bi plovilo več dni opazoval z ženo in prijateljem, pri tem pa posnel samo 7 slik, kjer bi jih vsak normalen človek vsaj par giga, nakazuje na to, da gre za povprečno dobre ponaredke. Drugi protiargument bi bil, da ni poklical nobenega, niti policije, novinarjev, gasilcev ali enega od množice lokalnih NLP entuziastov, ki bi jih moral poznati, če je seznanjen z spletno stranjo in društvom coast2coastam, kamor je slike sprva naložil.
Kot tretje pa, morate priznati, da slike ne dajejo avtentičnega vtisa. Proporcionalno gledano opazimo razlike v čistosti slike, saj bi tak velik objekt moral biti bolj nejasen v robovih, moram pa priznati, da je senčenje narejeno zelo profesionalno. Posebej pa tretje slika daje vtis, da je plovilo dejansko maketa.
Ampak zamislite si za sekundo, da bi slike bile avtentične. To bi bilo nekaj, ne?

Za ogled vseh slik, pojdite na izvorno stran.

nedelja, 6. maj 2007

Hubble Deep Field

Septembra 2003 je Hubblov teleskop posnel zelo posebno sliko. To je kratek dokumentarec o tej sliki in o velikosti ter pestrosti vesolja, ki jo ta ponazarja.

sobota, 5. maj 2007

Kako je Bush videl prvo letalo?

George W. Bush je 11. septembra 2001 po televiziji videl letalo udariti v stavbo WTC. To ne bi bilo nič nenavadnega, če bi katera od televizijskih postaj ta posnetek dejansko predvajala v živo. Torej, ponavljam, posnetek udarca prvega letala v stolpnico WTC ni bil predvajan na nobeni televizijski postaji v živo. Bush trdi, da ga je videl, torej laže (spet).
Nato naj bi vstopil v učilnico, kjer so mu čez približno tri četrt ure sporočili, da je udarilo še drugo letalo. Torej tudi tega posnetka ni mogel videti v živo, ker se je družil z otroci. Kateri posnetek je torej ta lažnivi Bušman videl?

Ne verjamete, da je to rekel? Poslušajte ga, kako to pove s svojimi umazanimi usti.



Še verjamete, da vsi vodilni mediji, naši in tuji, poročajo o svetu objektivno ter da niso pod okriljem svetovne elite?

P.S.: eden izmed mojih obiskovalcev dostopa iz domene rtvslo.si. Verjetno je ponosen, kako tudi njegov delodajalec izkrivlja in prikriva resnico.

četrtek, 3. maj 2007

NLP ob gorečih dvojčkih?

No comment.

Nekaj NLP ujetih v objektiv

New London, ZDA, 29.3.2007
Brazilija, 2007

Moonta, Avstralija, april 2007

Rodney iz zahodnega dela Avstralije je oktobra 2004 naredil veliko zanimivih posnetkov:
Oglejte si še ostale posnetke.

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.