četrtek, 21. junij 2007

NLP nad žitnim krogom pri Ljutomeru, drugi del

Oglasil se mi je avtor originalnih slik kroga, član Aerokluba Prlek. Poslal mi je veliko visokoločljivostnih slik, ki si jih lahko ogledate v albumu, hkrati pa se mu izredno zahvaljujem.

Kaj pa naj bi formacija ponazarjala? Po mojem mnenju bi morda lahko bila skica nekakšnega sončnega sistema, kjer notranja dva planeta nimata centrirane orbite okoli njunega sonca, okoli drugega od znotraj po vrsti pa spet po necentrirani orbiti kroži satelit - luna. Tretja orbita pa verjetno ponazarja nekaj drugega, z določenim pomenom, saj je recimo "vtisnjena" zelo tanko, ne kot ostali dve. Pomenila bi lahko recimo, kdaj sta notranja planeta v linearni postavitvi, ali v kakšni drugi postavitvi, ki je pomembna za nekaj. Različno veliki krogi na tej krožnici pa morda upodabljajo intenzivnost tega določenega dogodka.

Slike NLPja Simone Kopinšek se mi na začetku niso zdele tako zanimive. Namreč, vse štiri slike, ki sem jih našel, so polne nekakšnih artefaktov ali pa morda mrčesa. Vendar dve sliki izstopata:

Še zdaleč nisem ekspert v digitalni fotografiji, vendar se mi zdita objekta v slikah nekaj več kot vešče, ki bi jih lahko privabila bliskavica na fotoaparatu.

Vprašanje: ali je kdo zasledil kaj v katerem koli mediju kaj o tem še dosti bolj kompleksnem krogu?

torek, 19. junij 2007

NLP nad žitnim krogom pri Ljutomeru?

Kot da ne bi bilo dovolj zanimivosti, je Simona Kopinšek med iskanjem žitnega kroga 14. junija fotografirala nekaj svetlečih objektov v neposredni bližini.





Poizkusil bom stopiti v kontakt za slike višje ločljivosti!

POPRAVEK: že našel, le malo bolje je bilo treba pobrskati. Slike so naložene v album:
http://picasaweb.google.com/reptile256/ItniKrogPriLjutomeru

Vir: http://www.share-international.net/slo/znamenja/likiSLO.htm

Žitni krog pri Ljutomeru

Junij še ni mimo, pa že imamo novi žitni krog v Sloveniji!

No, če sem pošten, vmes je bil še eden v Zgornjem Radvanju pri Mariboru. Meril je približno 18m v premeru, čiste okrogle oblike brez posebnih potez.
Avtor: Sašo Šegula Prosenc

Pri Ljutomeru pa nam zaenkrat še neznana sila ni bila tako skromna. Namreč, 300 metrov stran od mesta, kjer se je pojavil žitni krog leta 2006, pri Krapjah, je bil 13. junija opažen nov slovenski žitni krog. Meril naj bi 77 metrov v premeru. Davorin Kurbos je posnel naslednji dve sliki:

Toliko zaenkrat, še poizvedujem za ostalimi podatki.

nedelja, 10. junij 2007

Žitni krog pri Ptuju, zadnji del?

V dialogu z Lindo M. Howe sem zvedel nekaj zanimivega. Namreč, v njeni karieri še ni videla take slike ptičjega gnezda s celimi jajci znotraj formacije. Kmalu zatem, ko je naš primer objavila na svoji spletni strani, se ji je oglasil nek gospod iz Ohia, z dve leti staro sliko, ki kaže prav tako gnezdo z jajci znotraj kroga. Rekel je tudi, da so se kasneje ptički znotraj kroga, kjer so jih tudi pustili, normalno zvalili in preživeli, kar bi ovrglo teorije o visoko koncentriranih za biološke entitete škodljivih mikrovalovnih sevanjih, ki naj bi bila v določeni meri potrebna za izdelavo avtentičnega kroga.

Kaj pa je avtentičen krog? Malo sem raziskoval in ugotovil, da imajo avtentični krogi poleg splošnih še dodatne nenaravne karakteristike, zaradi katerih nekateri izmed cca. 200 krogov na leto ne bi mogli biti kreacija človeške roke:
- počeni sklepi (v čudnem prevodu, ang. expulsion cavities). Ti nastanejo zaradi segretja rastline do te mere, da v sklepih, kjer je največ vode, pride do poka. Domneva se, da se rastlina segreje kot posledica mikrovalovnih sevanj.

- vsebnost magnetiziranih mikronskih delcev železa v prsti. Ti lahko nastanejo v magnetnem polju, kjer bi morali biti še izpostavljeni določeni temperaturi. Veliki so od 10-50 mikronov (1 mikron = 0,001 milimetra) in se kakšen krat zaradi magnetnega naboja vežejo.

- povečane celične stene membrane, ki obdaja plod v razvojni fazi, skozi njo do semena pridejo hranljive snovi,

- podaljšani sklepi rastline,
rastlina znotraj formacije
kontrolna rastlina zunaj iste formacije
- itd., glej to povezavo.

Naš ptujski krog morda ima, morda nima oz. ni imel katero od teh lastnosti. Tudi če se mi sedaj oglasijo ljudje v smislu "ja, točno to sem videl", bom vesel, vendar ne morem vedeti, koliko je ta oseba resnično objektivna v svojem mnenju. Brez dokazov lahko samo domnevamo. Naslednjič bi rad tudi sam obiskal katero od formacij čez mejo (v Italiji, Friuli-Venezia-Giulia) ali kjerkoli v Sloveniji. Bomo videli, odvisno od množice pogojev :)

Viri:
Crop Circles and their Message, David Pratt
BLT Research, Nancy Talbott

sreda, 6. junij 2007

Žitni krog pri Ptuju, tretji del

Oglasila se mi je še ena oseba z dokaj izčrpnim poročilom, ki potrjuje vse do sedaj napisano in dodaja, če povzamem na kratko:
Rastline so zvite neposredno nad prstjo. Na eni od priloženih slik je videti še en morebitni dokaz avtentičnosti kroga - zaokrožen center formacije. Potrjuje, da krog čutno oddaja nekakšno energijo. Krog je oddaljen 10 m od ceste, ki je ob vikendih dokaj prometna. Dodaja, da so govorice o "dekletu v belem" najbrž le... govorice. V več variantah.
Priložil je še 8 kvalitetnih slik, naložil sem jih tudi v novonastali album.

Zahvaljujem se Petru za slike in vse posredovane informacije.

DODATEK:
Uspešno sem stopil v kontakt z Lindo M. Howe (New Mexico, ZDA), ki je že objavila članek na svojem spletnem raziskovalnem portalu. Gospodična Howe je pokazala izredno zanimanje za kreacijo in se ji zdi prav tako fascinantna slika z nepoškodovanimi jajci. Očitno je ta slika res edina svoje vrste. Kdo ve, morda jo bomo še kdaj videli v kakšnih dokumentarnih oddajah ali raziskovalnih delih. :)

Neposreden link do članka.

ponedeljek, 4. junij 2007

Žitni krog pri Ptuju, drugi del

Stvari se odvijajo in vrnimo se na Ptuj.
Na spletnem forumu RTVSlo sem dobil nove podatke iz prve roke; uporabnik pod vzdevkom pegi je bil med prvimi na licu mesta, kjer je naredil nekaj zelo dobrih posnetkov, ki jih prilagam spodaj. Prav tako zatrjuje, da so stebla rastlin nedvomno skrivljena, ne zlomljena. Ker vam je oko verjetno že zbežalo najprej na slike, ste prav tako lahko videli, da je v žitnem krogu tudi ptičje gnezdo z nepoškodovanimi jajci, kar je zelo velik argument v prid avtentičnosti. Namreč, stežka verjamem, da bi ponarejevalci, ki se ponavadi v naglici poslužujejo tehnike teptanja z lesenimi deskami, ponoči resnično bili zmožni opaziti gnezdo in tako kvalitetno zaokrožiti rastline okoli njega.


Dobil sem še eno e-pošto od druge osebe, kjer mi spoštovani potrjuje vse zgoraj napisano. Dodaja še, da res ni bilo sledi uhojenosti ter da so rastline poležane v nasprotni smeri urinega kazalca. Vendar to še ni vse: obstajajo priče, odkritelji kroga, ki so na sredini kroga videle v bela oblačila odeto dekle, ki se je zasvetilo in dvignilo v nebo, čim so radovedneži prišli bližje.

Nerad se prenagljam, vendar tak splet dogodkov ustreza mojemu že prej na grobo oblikovanem mnenju; žitni krogi najverjetneje niso nezemeljskega izvora - naša Zemlja drži še veliko skrivnosti in narava se zdi še bolj misterijozna kot kdajkoli, na lastnem pragu.

Obema sodelujočima se izredno zahvaljujem za nove informacije!

Anketa: Ste kdaj videli NLP?

Ponovno sem prijetno presenečen, obiskovalci mojega bloga očitno radi pogledajo k nebu. Kot je rekel Arthur Clarke, "če ga še niste videli, pomeni da ne gledate dovolj dobro."



nedelja, 3. junij 2007

Žitni krog pri Ptuju

24ur.com poroča:
Na polju ob glavni cesti Ptuj – Gruškovje pri naselju Pobrežje v okolici Ptuja so neznanci naredili krog, podoben žitnim krogom, o katerih v povezavi z govorom o neznanih letečih predmetih in nezemljanih večkrat poslušamo iz različnih koncev sveta.

V Sloveniji se je prvi žitni krog pojavil junija 2000 v Pečarovcih pri Murski Soboti, lansko leto so ga odkrili v vasi Krapje pri Ljutomeru, pri Pobrežju, od koder je tudi letošnji primer, pa se je žitni krog pojavil že leta 2005.

Zunanji primer največjega obroča letošnjega kroga pri Pobrežju znaša kar 100 metrov, kar je največ doslej. Črta, ki prečka krog, je postavljena v smeri vzhod-zahod.

Kdo je poskrbel za kreacijo, za zdaj ni znano.
Konec citata.
Po kompleksnosti bi lahko rekli, da je krog zelo preprost. To, da je bil narejen v neposredni bližini ceste lahko pomeni dvoje; da je krog res avtentičen (če ga je naredila nam neznana sila, ki prostora in časa ne izbira), ker bi se ponarejevalce videlo s ceste kako teptajo stometrsko umetnino, ali pa, da ponarejevalci o tem niso razmišljali, cesta pa ni prometna, oni so pa "parkirali poleg".
Ker nimamo osnovih podatkov s terena, o tem krogu nimamo kaj naprej govoriti. Namreč, kot prvo bi potrebovali časovni okvir, kdaj bi lahko krog nastal. Kot drugo, če je bil teren okoli kroga uhojen pred prvimi obiskovalci. Kot tretje, kako so rastline poležane, ali so zvite na "sklepih" ali pri tleh, itd.

Rad bi samo še dodal, da sem 98% prepričan, da na žitnih krogih ni nič nezemeljskega. K večjemu verjamem, da gre za neke vrste manifestacijo zemeljske zavesti ali igro energijskih tokov... Ne smemo pa pozabiti, da je precejšen odstotek žitnih krogov preprosto kreacija človeških rok.
Naprošam katerega od bralcev, če ima kakšne dobre slike kroga, naj mi jih pošlje na naslov: reptile256@gmail.com

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.