sreda, 25. julij 2007

NLP v (nedavni) zgodovini: Trinidade Island, 1958

NLP na slikah, ki jih je fotograf geološke enote brazilske mornarice posnel na ekspediciji k otoku Trinidade leta 1958.


Kot je gospod na koncu posnetka povedal, ekipa znanstvenikov s profesionalnim fotografom na ladji brazilske mornarice in seveda neznani leteči predmet, ki jasno kaže inteligentno obnašanje in nezemeljski izvor = eden kakovostnejših primerov vseh časov?


sobota, 21. julij 2007

Kontradiktorne izjave ameriške oblasti

Odličen posnetek, skupek nasprotujočih si izjav trenutne bušmanske oblasti. Morda se nekateri sprašujete, zakaj pa bi nas to zanimalo? No, glede na to, da dotični praktično vladajo Zemlji, bi nas moralo.

Exxon Mobile je v letu 2006 posloval s čistim dobičkom 36 milijard dolarjev oz. 70.000 dolarjev na minuto. Tik tak, tik tak.

posnetek ni več na voljo

četrtek, 19. julij 2007

Top of the Crops, 7.7.1

7.7.1 = 2007, julij, prvič

"Ključ", Nizozemska, 1.7.2007


"Yin-Yang", Velika Britanija, 7.7.2007


"Kocka", Velika Britanija, 7.7.2007


"Lunarne faze", Velika Britanja, 7.7.2007


"Metulj", Velika Britanija, 16.7.2007


"Fraktalno drevo", Velika Britanija, 16.7.2007


petek, 13. julij 2007

Apollo 20 in vesoljsko plovilo na Luni

Na YouTube se zadnje čase nalaga veliko video materiala s posnetki NLP. Ena od zadnjih senzacij so posnetki uporabnika retiredafb, po imenu William Rutledge, ki zase pravi, da je bil v letu 197 6 član lunarne odprave, imenovane Apollo 20, ki naj bi bila skupen projekt s Sovjetsko zvezo. William, star 76 let, pravi, da je še vedno ameriški državljan, čeprav sedaj že nekaj časa živi v Rwandi. Pri pretvorbi posnetkov v digitalno obliko mu pomagajo lokalni prijatelji.
Uradno je bila zadnja odprava na Luno Apollo 17, vendar mislim, da možnost nadaljnjih misij niti ni tako neverjetna, zato sem prebral intervju, ki ga je italijanski novinar opravil kar prek osebnih sporočil na YouTube. Kasneje, ko je William objavil še druge posnetke, je Italijan ponovno zapisal svoje ugotovitve, katerih branje prav tako priporočam.

Prvi in najpomembnejši posnetek bi bil ALIEN SPACESHIP ON THE MOON flyover bef. landing APOLLO 20, ki naj bi prikazoval prelet lunarnega modula, pred pristankom na površju. Posneto s TV kamero.

Drugi, ki razkriva dokaj detajlen posnetek domnevnega vesoljskega plovila, je APOLLO 20 ALIEN SPACESHIP ON THE MOON CSM FLYOVER, posneto s 16mm kamero s teleskopom, iz Apolla.


Kot tretji posnetek bi izpostavil APOLLO 20 legacy part 1 The City, kjer naj bi videli ostanke zelo starega mesta na "temni strani Lune". V intervjuju je William povedal, da se je kasneje mesto izkazalo bolj kot smetišče, saj naj bi, z izjemo visoke katedrale, na posnetku bil večinoma "spacejunk".

Četrtič in zadnjič, pa si oglejmo najslabši posnetek od vseh, domnevni "liftoff" (prevod?) Apolla 20. Ugotovljeno je bilo, da so radijski pogovori dejansko tisti od Apolla 11, amaterski video posnetek pa je bil verjetno fabriciran v katerem od računalniških programov, saj deluje zelo umetno in neprepričljivo.

Diagnoza? William, ki verjetno niti ni William, je videl med posnetki Apolla 15 in 17 igro svetlobe pri znanem Izsak kraterju na temni strani Lune. Nato je sam ali s pomočjo drugih delikventov najprej načrtoval ter izvedel ponaredbo posnetkov z dokaj dosledno maketo ali celo računalniškim modelom, čeprav se zadnje sliši malo preveč zahtevno.

nedelja, 8. julij 2007

Nenavadno plovilo, četrti del

Prejšnje objave: Prvi, drugi in tretji del.

Eurofest je mimo in spet se lahko posvetim blogu.

Pojavila se je četrta slika, vendar je za moje pojme nerelevantna, ker sliko take kakovosti lahko skoraj vsak naredi v naprednem slikovnem programu z nekaj miškini kliki.

anonimno poslano na e-poštni naslov ufo-casebooka
Če je kdo komaj sedaj začel slediti toku dogajanj, mu priporočam ta pdf dokument, z vsemi slikovnimi in besedilnimi informacijami, ki so na voljo. Pripravili so na pisci bloga ufo-blog.com.

Pred nekaj dnevi smo lahko tudi prebrali domnevno profesionalno analizo prvih fotografij (glej Album, slike avtorja Chad). Raziskovalec organizacije MUFON, ki jo podpira med drugimi tudi igralec Dan Aykroyd (1), je poiskal profesionalce računalniške grafične industrije, ki so prvi sklop slik brez dvoma označili za ponaredke - in to zelo slabe. CGI eksperta naj bi bila Steve Neil, zaposlen na TV postaji History Channel, kjer proizvaja grafični material za serijo "UFO Files". Drugi pa je Marc D'Antonio, nekdanji učitelj astronomije in MUFONov raziskovalec, sedaj lastnik in direktor podjetja FX Models. Celotno poročilo si lahko preberete tukaj, tu pa je nekaj izročkov:
Marc writes "Those of us in that community can look at and
immediately spot, fakery. I have to say that this one is not
actually even a GOOD fake."

In one of the images, you can see that the faker used, something
called "radiosity" to render the images. In ONE of the radiosity
images supposedly looking up at the 'fake ship' from directly
below it is clear that the faker didn't take care in setting his
settings for the renderer and you can see classic "radiosity
render artifacts" in the dark shadow areas of the CG craft.
In another shot where the craft ought to have been some distance
away, it is sharp and clear as if there is suddenly no atmospheric haze.

Finally, in one image the faker composited the craft to appear
behind tree branches. This is easy to perform. The faker used
something called an Alpha map which affords you JUST this
capability.

Kot sem tudi sam pred nekaj dnevi napisal na ufo-casebook forumu, se mi Chadove slike res zdijo najslabše. Če so, oz. ker so, ponaredki, to pomeni, da je tudi ostali material vključno s CARET raziskovalnim poročilom ponarejen, saj se "fonti", ki so vidni na Chadovem in Rajmanovem plovilu pojavijo v Isaacovem poročilu oz. so kar skoraj bistvo celotnega poročila. Pravzaprav se je Isaac sploh oglasil, ker naj bi videl te inskripcije na prej omenjenih plovilih.

Preden sem prebral zgornje poročilo, sem videl še nekaj, kar je zelo pritegnilo mojo pozornost. Neka uporabnica ufo-casebook foruma, je sredi noči občutila nenavadno nujo, da mora nekaj zapisati na papir. Nato so se ji v glavi vrstile besede, mnoge izmed katerih je prvič slišala, nakar jih je zapisala. Prvotna objava se nahaja tukaj, besede, ki jih je zapisala, pa so bile:
Co-angular theorem
Coaxial Integers
Pythagorean Theorem
Isosceles Inversion
Interplanetary Alignment
General ASCII
Disembodied Protegenes
Binary Interdisciplinary Protocal
Computational Matrixes
Norwegian Infrared Technologies
Čeprav se mi zdi zelo zanimivo, si ta "nenavadni vpogled" razlagam kot rezultat podzavestenga dojemanja sveta (od tod ti nekateri obskurni matematični pojmi), domišljije in nekajdnevnega skoraj obsesivnega raziskovanja po spletu o nenavadnem plovilu.

In kaj sedaj? To je vse, kar sem sedaj hotel povedati. Ponovno nasvidenje do naslednjega vhodnega podatka. :)

Opombe:
(1) - na to temo je na voljo tudi oddaja Dan Aykroyd - Unplugged on UFOs

nedelja, 1. julij 2007

Nenavadno plovilo, tretji del

Prvi del
Drugi del

V drugem delu sem obljubil, da bom zgodbo nadaljeval, če pride do novih informacij.
Poleg prvih treh videnj, sta bila vsaj še dva, slikovno podprta.
Četrto srečanje se je zgodilo pri Big Basinu v Kaliforniji. Slika tukaj.
O petem nimamo še informacij, saj je hotel avtor, ki je slike poslal administratorju ufo-casebook foruma, ostati anonimen. Slika tukaj.
Mogoče je bil vmes še en dogodek, samo nisem še prepričan - okoli vsega je nastala velika zmeda, ki ji je postalo zelo težko racionalno slediti. Forumske strani o teh dogodkih se polnijo tudi po 20 strani na dan.

Ko bi le zadeva bila tako enostavna... Pač nekaj slik, nekatere so morda celo avtentične, druge ne. Skratka zadevo bi lahko kaj kmalu pozabili.

VENDAR. Pojavil se je gospod, ki je prepoznal oznake na slikah prvega (Chad) in tretjega (Rajman) primera (glej slike v albumu). Ta gospod, ki si je nadel nadimek Isaac, pravi, da je v 80ih letih prejšnjega stoletja delal na programu CARET (Commercial Applications Research for Extraterrestrial Technology) pod okriljem ministrstva za obrambo ZDA. Vso melodramo si lahko preberete na tej improvizirani spletni strani, kjer je, kar je zelo pomembno, objavil skeniran del raziskovalnega poročila in nekaj originalnih slik. Vse štiri slike si lahko gledate na prej omenjeni spletni strani ali v mojem albumu.
Nekateri ste že prebrali moje mnenje o tem, kako nekatere vlade oz. določene veje oblasti sodelujejo z nezemljani in v tem sem bil skoraj 100%, tako da to ni ne vem kakšen šok zame. Šokiran pa sem nad profesionalnostjo poročila in kvaliteto slikovnega materiala, ki mu je priložen. Jezik, ki ni jezik, ampak na neki osnovi kombinatorike že z parimi znaki sestavlja ogromne količine podatkov? Miniaturne prenosne anti-gravitacijske naprave?

Če se ne želite sami poglabljati v zadevo, lahko počakate, da napišem oz. izpostavim nekatere stvari iz spremnega sporočila gospoda Isaaca in njegovega poročila. V kratkem, ampak ne danes :)

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.