ponedeljek, 19. februar 2007

NLP na nočnem nebu (Chatsworth, California), Drugič

Našel sem še en posnetek iste avtorice, kjer je ponovno posnela nenavadne vzorce luči na nebu mesta Chatsworth (Kalifornija, ZDA).



Moram priznati, da se mi sedaj porajajo dvomi, da bi to lahko bilo resnično nezemeljsko plovilo. Zagotovo je neznani leteči predmet, vendar ima morda bolj zemeljsko razlago. Dve slabi točki tega drugega posnetka:
1. Na začetku vidimo levo spodaj veliko večji in zanimivejši vzorec luči, ki v skoraj instantnem tihem pospešku izgine iz kadra, vendar avtorica raje snema tiste dve mali piki. Zakaj, ne vem.
2. Moramo priznati, da je drugi vzorec, ki ostane v objektivu, bolj kot nezemeljskemu plovilu podoben morda kakšnemu eksperimentalnemu letalu, ki izstreli nekakšne projektile na morebitne zemeljske tarče.

Njen prvi posnetek. Mislim pa, da sem nekje videl še tretji njen posnetek. Ko ga najdem, se lahko na to temo spet vrnemo, zaenkrat pa me objavljena dva posnetka ne prepričata.

3 komentarji:

St3aLtH pravi ...

Tole definitivno ni NLP ampak en navadn avion ;) sj jasno vidš kk mu utripajo luči na krilih in repu ;)

Cavalorn pravi ...

Če lahko rečemo, da je ta formacija luči navadno letalo, potem tega zagotovo ne moremo reči za njen prvi posnetek, kjer se vzorec luči dejansko spreminja.
Še vedno pa to ne pomeni, da gre za nekaj nezemeljskega, najverjetneje ima ta zadeva bolj zemeljsko razlago.

Anonimni pravi ...

Jah, v temi ne moreš določiti oblike samo s pomočjo 5ih točk, ker ne veš kako je predmet obrnjen, ne veš dimenzij, ne veš neklona ne števila signalnih ali katerikolih lučk oz. svetlobnih teles. Denimo, da gre za eksperiment in ima plovilo postavljene lučke tudi na zgornji strani, če spremeni naklon, se ti bo v temi zdelo, da spremeni obliko oz. da se formacija luči nenadoma spremeni, v resnici pa je upravljalec pomeril naklon samo za nekaj stopinj. Ali pa se plovilo samo zavrti okrog svoje osi.
Lučke, ki izginjajo pa so lahko samo opozorilne oz. signalne v pomoč posadki na tleh oz. kopilotu, lahko pa so samo senzorji, ki oddajajo svetlobo - recimo odpiranje/zapiranje raznih vrat na spodnji strani (loputa za shrambo orožja, loputa za dodaten vhod zraka v motor, morda celo loputa, ki omogoča vertikalno pristajanje in vzletanje, ter tako opozori na nevarnost).
Če bi imeli luči v skrajnih koncih in bi le-te neprestano spreminjale smer ali se izmenjavale, bi lahko govorili o več predmetih, tako pa zelo zelo težko. Verjetno gre za kakšen preizkus ali test novega prototipa letala/helikopterja ali česa "Novega".

Kontakt

Če imate kakšno zanimivo izkušnjo s paranormalnim ali pa želite izraziti mnenje o mojem blogu oz. določenem prispevku, mi pišite na moj e-mail naslov. Prav tako se veselim vaših vprašanj na katerokoli obravnavano temo; če je vprašanje dobro, bom odgovor objavil na blogu.